Passa al contingut principal

III Trobada de Corals al Seminari Nou, organitzada pels Amics del Seminari

PERE J. AMENGUAL, pronuncia les paraules introductòries a la III  TROBADA  DE  CORALS  AL  SEMINARI  NOU - NADAL   2017, i el bisbe SEBASTIÀ TALTAVULL hi fa arribar unes paraules:

Benvinguts tots, benvingudes totes a aquesta Tercera Trobada de Corals al Seminari Nou.
És una bona nit per retrobar-nos i reviure aquells anys en què estudiàrem aquí, agombolats per aquestes parets venerables, i aprenguérem a resar en aquesta església de la Mare de Déu Assumpta.
És una bona nit per tornar als anys quan érem nins i cantàvem davant el Betlem, que havíem fet a casa, aquelles melodies entranyables “Hi ha neu a la muntanya”, “el vint-i-cinc de desembre, fum, fum fum!”, “Campana sobre campana”, “El cant dels ocells”...
És una bona nit per treure'ns el capell davant l'Infant que acaba de nèixer.
És una bona nit per a què el clam de la Sibil-la retroni de bell nou en les nostres esglésies.
És una bona nit per atracar-nos a la Cova de Betlem per a donar la mà, encara que   sia només des del cor, a tots els qui la Nit de Nadal no tenen pa ni aigua ni teulada ni vestit o que la guerra els oprimeix i martiritza.
És una bona nit per anunciar el Regne i cantar Glòria a Déu en les altures i Pau als homes de bona voluntat.

Nadal és un gran cant i aquesta és una bona nit per a cantar. Cantarem Nadal amb les cançons que han preparat amorosament i amb molta cura

primer, la Schola Cantorum, que dirigeix en Tomeu Ripoll
tot seguit, sentirem la Sibil-la, que cantarà Maria Antònia Riutort Cloquell
continuarà la Coral Sor Francinaina de Sencelles, dirigeix en Francesc Bonnín
i, finalment, la Coral Sant Miquel de Campanet, que la dirigeix en Pere Reynés
Fa sonar l'orgue Arnau Reynés. 

Per acabar, ens acomiadarem cantant tots plegats.

Ara sentirem la Sibil-la, un dels monuments més preuats de la nostra música i patrimoni cultural immaterial de la Humanitat; la sentirem, que la Sibil-la no només s'escolta, se sent. La seva veu clama en el silenci de la Nit de Nadal.
Na Maria Antònia Riutort Cloquell, de Son Sardina, una bona amiga nostra, se'ns a oferit a cantar en aquesta església del Seminari Nou l'anunci de la fi del món i del judici final.
Per acabar, cantarem tots plegats l'himne de Nadal l' “Adeste fideles” i “Canticorum jubilo”. Deixau-me, abans d'acomiadar-nos, que faci arribar, en nom dels Amis del Seminari, que som tots els que estam avui aquí, els millors desitjos per aquestes festes i per l'any nou a tots aquells que no han pogut venir aquesta nit perquè estan malalts, han tornat vellets, han de cuidar familiars impedits, són a fora o, simplement, no han vengut. Per a tots ells, la Pau de Nadal.
Gràcies als directors i cantaires de les Corals, gràcies, especialment, a la Sibil-la Maria Antònia Riutort, gràcies a tots.
Molts anys !!!                                                 Pere J.Amengual, Amics del Seminari
29 de desembre de 2017

«Benvolguts,
Gràcies per la invitació a la trobada de corals d'avui vespre al Seminari. Em sap greu no poder ser-hi degut a que em coincideix amb l'Acte institucional de la Diada al Teatre Principal a les 20h.
Esper que prest ens puguem veure.
Una abraçada i feliç començament d'any nou! +Sebastià»

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Imatges i sons del concert de Biel Vilanova a Campanet

Concert del cantautor campaneter Biel Vilanova Dijous, 9 d'agost de 2018 Vet ací el recull sencer de totes les cançons que interpretà el cantautor campaneter Biel Vilanova, als exteriors de l'església de sant Miquel, al Pla de Tel, durant el concert organitzat per l'Ajuntament de Campanet dins el cicle «Cultura a la fresca», amb la col·laboració de l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca, dijous dia 9 d'agost de 2018, entre les 21 i les 22 h, davant d'un nombrós públic que hi assistí.Cantautor setantí de memòria prodigiosa, capaç de cantar tot el temps sense cap paper ni un al seu davant, interpreta cançons seves.De bona part de les peces, n'és l'autor tant de la lletra com de la música. Així i tot, durant el concert interpreta algunes lletres d'altres autors, com són Jaume Mateu, Jaume Santandreu o mossèn Llorenç Riber, de qui en canta dues.Divideix el concert en dues part, que segueixen la presentació que en faig jo mateix. La prime…

Al cinquantè aniversari de l'ordenació sacedotal

Mig segle després, tot recordant aquell 16 de juny de 1968, quan faig part de la promoció mallorquina de capellans del 68, m'entren ganes d'escriure unes retxes. Van adreçades, sobretot, a aquelles amistats d'avui dia que no van poder assaborir la feta ni compartir amb nosaltres l'esdeveniment o no van poder fruir-hi amb la mateixa intensitat.
Som 15, els capellans mallorquins del Maig del 68, ordenats pel bisbe Rafael Álvarez Lara, a la capella del Seminari Nou, el 16 de juny de 1968. 
N'han passat cinquanta anys, des d'aquell esdeveniment tan significatiu com admirable en les nostres vides. Aquest mig segle de vida, n'hi hem vist tantes, i n'hi han passat tantíssimes més, de coses, que, d'una manera o una altra ens marquen i deixen empremta rellevant en la nostra personalitat humana.
Enguany, com sol succeir cada any amb motiu de la festa de Jesucrist Gran Sacerdot, també es fa pública la notícia d'una Diada sacerdotal a Lluc. La trobada anual…

Al R.P. Bartolomé Vaquer Vidal, con profundo agradecimiento

Quien fuera Párroco Fundador de la Parroquia i la Escuela Parroquial Mixta Nuestra Señora del Santísimo Rosario, el R.P. Bartolomé Vaquer Vidal, fallece en Mallorca, su isla natal, a la edad de 96 años.
Con tal motivo, y al haber desempeñado, entre otros muchos cargos eclesiásticos, el de Canónigo de la Santa Iglesia Catedral Basílica, se celebra en Palma una misa funeral que preside el Obispo, Mons. Sebastià Taltavull, concelebrada por decenas de sacerdotes.
Si él fue el primer Párroco, mallorquín, que puso en marcha la Parroquia i la Escuela Parroquial, en el PJ San Martín de Piura, yo tuve la immensa suerte de poder continuar la labor realizada por otros tantos sacerdotes mallorquines, que dedicamos unos años de nuestras vidas al servicio de la población piurana. Hasta el punto de poder ser considerado como el último de ellos, con Mons. Erasmo Hinojosa Hurtado, Arzopispo Obispo de Piura-Tumbes.
En la Catedral de Mallorca, con la presencia de familiares y amistades del R.P. Bartolo…