Ves al contingut principal

III Trobada de Corals al Seminari Nou, organitzada pels Amics del Seminari

PERE J. AMENGUAL, pronuncia les paraules introductòries a la III  TROBADA  DE  CORALS  AL  SEMINARI  NOU - NADAL   2017, i el bisbe SEBASTIÀ TALTAVULL hi fa arribar unes paraules:

Benvinguts tots, benvingudes totes a aquesta Tercera Trobada de Corals al Seminari Nou.
És una bona nit per retrobar-nos i reviure aquells anys en què estudiàrem aquí, agombolats per aquestes parets venerables, i aprenguérem a resar en aquesta església de la Mare de Déu Assumpta.
És una bona nit per tornar als anys quan érem nins i cantàvem davant el Betlem, que havíem fet a casa, aquelles melodies entranyables “Hi ha neu a la muntanya”, “el vint-i-cinc de desembre, fum, fum fum!”, “Campana sobre campana”, “El cant dels ocells”...
És una bona nit per treure'ns el capell davant l'Infant que acaba de nèixer.
És una bona nit per a què el clam de la Sibil-la retroni de bell nou en les nostres esglésies.
És una bona nit per atracar-nos a la Cova de Betlem per a donar la mà, encara que   sia només des del cor, a tots els qui la Nit de Nadal no tenen pa ni aigua ni teulada ni vestit o que la guerra els oprimeix i martiritza.
És una bona nit per anunciar el Regne i cantar Glòria a Déu en les altures i Pau als homes de bona voluntat.

Nadal és un gran cant i aquesta és una bona nit per a cantar. Cantarem Nadal amb les cançons que han preparat amorosament i amb molta cura

primer, la Schola Cantorum, que dirigeix en Tomeu Ripoll
tot seguit, sentirem la Sibil-la, que cantarà Maria Antònia Riutort Cloquell
continuarà la Coral Sor Francinaina de Sencelles, dirigeix en Francesc Bonnín
i, finalment, la Coral Sant Miquel de Campanet, que la dirigeix en Pere Reynés
Fa sonar l'orgue Arnau Reynés. 

Per acabar, ens acomiadarem cantant tots plegats.

Ara sentirem la Sibil-la, un dels monuments més preuats de la nostra música i patrimoni cultural immaterial de la Humanitat; la sentirem, que la Sibil-la no només s'escolta, se sent. La seva veu clama en el silenci de la Nit de Nadal.
Na Maria Antònia Riutort Cloquell, de Son Sardina, una bona amiga nostra, se'ns a oferit a cantar en aquesta església del Seminari Nou l'anunci de la fi del món i del judici final.
Per acabar, cantarem tots plegats l'himne de Nadal l' “Adeste fideles” i “Canticorum jubilo”. Deixau-me, abans d'acomiadar-nos, que faci arribar, en nom dels Amis del Seminari, que som tots els que estam avui aquí, els millors desitjos per aquestes festes i per l'any nou a tots aquells que no han pogut venir aquesta nit perquè estan malalts, han tornat vellets, han de cuidar familiars impedits, són a fora o, simplement, no han vengut. Per a tots ells, la Pau de Nadal.
Gràcies als directors i cantaires de les Corals, gràcies, especialment, a la Sibil-la Maria Antònia Riutort, gràcies a tots.
Molts anys !!!                                                 Pere J.Amengual, Amics del Seminari
29 de desembre de 2017

«Benvolguts,
Gràcies per la invitació a la trobada de corals d'avui vespre al Seminari. Em sap greu no poder ser-hi degut a que em coincideix amb l'Acte institucional de la Diada al Teatre Principal a les 20h.
Esper que prest ens puguem veure.
Una abraçada i feliç començament d'any nou! +Sebastià»

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El secret de cas Xigarro, llibre de Carmel Bonnín

Benvolgut, benvolguda, Tant de bo et faci il·lusió assistir a la presentació del llibre. Seràs benvingut/da. Dimecres, dia 4 d'octubre de 2017, a les 19 h al Col·legi d'Advocats de Palma (La Rambla 10) Salutacions cordials, CARMEL BONNÍN

Més d'un centenar de capellans catòlics mallorquins secularitzats

Gràcies a la col·laboració de bons amics i companys de lluites pastorals i cíviques, primer, per devers les costes pacífiques “Ximbotanes”, l'actual rector de la Parròquia de la Soledat, mossèn Miquel Company i Bisbal; i llavors el puigpunyentí Pere Barceló Barceló, podem tenir accés a una llista de secularitzats mallorquins (que ultrapassa el centenar), amb noms i llinatges.
S'agrairia que, si qualcú pot acabar de completar-ne les dades (adreça domiciliària, adreça electrònica, telèfon, blog, web, facebook, twiter... o qualsevol altra) que hi facilitin la comunicació, vulgui aportar-les.
Tant ho pot fer redactant un comentari a aquest post, com també adreçant-se'n al correu sabal68.sabal2013@gmail.com
He de dir que no tenc record de conèixer-ne alguns dels 11 primers, com tampoc no arrib a saber ben bé qui són alguns dels 5 darrers.
Això s'explicaria, crec jo, pel fet que som -encara ara, i Déu vulgui que per molts d'anys- el més jove de la generació de preveres m…

A la mort de Ricard Pedrals

Aquest divendres, 22 de setembre, m'arriba un correu del seu gendre mallorquí, en CoquePiña Valls
Entre d'altres assumptes, em comunica que el seu sogre, en Ricard Pedrals i Blanxart, ens va deixar el proppassat diumenge, 17 de setembre, a l’edat de 97 anys.
M'impressiona fortament aquesta notícia, tot i la seva edat avançada. En pocs segons, em vénen al cap i a la memòria tantíssimes situacions viscudes i compartides... A Mallorca, a Barcelona, a la Colònia de Sant Pere, a la parròquia de Sant Ildefons, al Moviment Escolta i Guiatge...
Més encara, quan el seu gendre em fa a saber que «aquests dies, mon pare m’ha fet recordar que li vàreu dedicar unes línies... Això m’ha conduït a agrair-vos aquelles paraules tan plenes d’estima i respecte adreçades al pare de la meva dona, l’avi dels meus fills...»
Efectivament, me l'estim molt, el Ricard! És per a mi un dels referents més ferms que mantenc vius, en l'exercici de la tasca sacerdotal, sobretot com a consiliaris …