Ves al contingut principal

"El meu parer" sobre l'homilia primera del bisbe de Mallorca nou

Hola amics:

Acab d'escoltar el nou tarannà del Bisbe que -no el que hauríem elegit, sinó el que Roma ha volgut - i quan ha acabat, m'ha demanat la família quin era el meu parer sobre les seves paraules de l'homilia, i he contestat amb pena que el mateix "rollo" de sempre.

Amb l'oblit dels prop de cent mil famílies que com a Balears com a tot Espanya, estàn tocades per l'atur, per la fam i per la pobresa. Allà hi eren tots els responsables de la possible solució ???

Quan seràn prioritat els benaurats pobres?

La grandiositat de la Seu pareix que fa oblidar pobres, fam, misèria.

Quan canviarem els discurs dins la "nostra" (malgrat tot!!!) nostra esglèsia?

M'agradaria saber que pensava en Toni Vera, delegat de Caritas, quan tot era alegria, al.leluyas, bisbes, arquebisbes, Cardenals, capellans, pompa, sabonera...

No m'ha fet ganes de resar, ni pel  nou bisbe, ni per cap dels vermells, i no em refereixa als ninets del cor.

Esper veure la feina de cada dia, qe comença demà, perquè la fam no té espera.

Bisbe Xavier, no creis que us ha arribat l'oportunitat de la conversió?.
Oblideu els honors, el palau, la Seu, el Vaticà... ( ara record que vaig regalar un lllbre a Don Teodor, que era del Bisbe Gaillot que titul·lava "el Bisbe que no serveix... no serveix per res"). Seria bo repassar allò que en ell es deia.

Perdonau, companys, aquesta ha estat la meva impressió!

Pere de Puigpunyent

Comentaris

  1. Tot i que el bisbe de Mallorca nou, en un determinat moment de l'homilia diu: "I ara vull saludar-vos a tots", a nosaltres, clergues i religiosos secularitzats, no ens ha adreçat cap paraula ni una... Ell mateix deu saber per què, o no? Sí que s'ha adreçat a "Als seus venerables germans en l'episcopat, cardenals, arquebisbes i bisbes... als preveres diocesans i religiosos... als diaques permanents... als cent vint-i-sis missioners i missioneres mallorquins... als seminaristes... a catequistes i col·laboradors en l'acció caritativa i social... als membres d'instituts de vida consagrada... als contemplatius... als fidels laics... als renascuts a la vida nova pel baptisme en distintes esglésies i confessions cristianes... als homes i dones de bona voluntat... a les autoritats aquí presents... a la seva benvolguda família... als qui per la ràdio o la televisió segueixen aquesta celebració, especialment els malalts i els ancians..." http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?noticia_id=5366&&idioma=cat

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El secret de cas Xigarro, llibre de Carmel Bonnín

Benvolgut, benvolguda, Tant de bo et faci il·lusió assistir a la presentació del llibre. Seràs benvingut/da. Dimecres, dia 4 d'octubre de 2017, a les 19 h al Col·legi d'Advocats de Palma (La Rambla 10) Salutacions cordials, CARMEL BONNÍN

Més d'un centenar de capellans catòlics mallorquins secularitzats

Gràcies a la col·laboració de bons amics i companys de lluites pastorals i cíviques, primer, per devers les costes pacífiques “Ximbotanes”, l'actual rector de la Parròquia de la Soledat, mossèn Miquel Company i Bisbal; i llavors el puigpunyentí Pere Barceló Barceló, podem tenir accés a una llista de secularitzats mallorquins (que ultrapassa el centenar), amb noms i llinatges.
S'agrairia que, si qualcú pot acabar de completar-ne les dades (adreça domiciliària, adreça electrònica, telèfon, blog, web, facebook, twiter... o qualsevol altra) que hi facilitin la comunicació, vulgui aportar-les.
Tant ho pot fer redactant un comentari a aquest post, com també adreçant-se'n al correu sabal68.sabal2013@gmail.com
He de dir que no tenc record de conèixer-ne alguns dels 11 primers, com tampoc no arrib a saber ben bé qui són alguns dels 5 darrers.
Això s'explicaria, crec jo, pel fet que som -encara ara, i Déu vulgui que per molts d'anys- el més jove de la generació de preveres m…

Quina vigília de la festa de l'Àngel 2017, tan aigualida!

Allò que per a mi havia de ser una festa insòlita, agradosa, històrica, singular, -la primera trobada d'un bisbe catòlic amb capellans mallorquins secularitzats -casats-, se m'ha convertit en una gran poalada d'aigua freda, més que gelada, damunt dels meus ànims força enfervorits durant els darrers onze mesos, des que morí la meva estimada dona, na Bel Rosselló.


Em sap molt de greu haver-ho de dir així, públicament, sobretot pensant en els bons amics Pep, Ramon o Sebastià! Em resulta molt dolorós, però no puc deixar de fer-ho...
Tots tres, en bon dissabte de l'Àngel, m'han fet perdre la poca fe que jo mirava de mantenir ben viva en els jerarques de la meva església estimada! 
M'han entaferrat tots tres un cop tan dur un dia com avui, que no sé si aconseguiré d'aixecar-me de bell nou i posar-me a continuar lluitant, al seu costat!
Lluitador sí, per descomptat, que faig comptes de continuar mantenint-me-n'hi sempre! 
Amb vosaltres i al vostre costat, com…