Passa al contingut principal

"El meu parer" sobre l'homilia primera del bisbe de Mallorca nou

Hola amics:

Acab d'escoltar el nou tarannà del Bisbe que -no el que hauríem elegit, sinó el que Roma ha volgut - i quan ha acabat, m'ha demanat la família quin era el meu parer sobre les seves paraules de l'homilia, i he contestat amb pena que el mateix "rollo" de sempre.

Amb l'oblit dels prop de cent mil famílies que com a Balears com a tot Espanya, estàn tocades per l'atur, per la fam i per la pobresa. Allà hi eren tots els responsables de la possible solució ???

Quan seràn prioritat els benaurats pobres?

La grandiositat de la Seu pareix que fa oblidar pobres, fam, misèria.

Quan canviarem els discurs dins la "nostra" (malgrat tot!!!) nostra esglèsia?

M'agradaria saber que pensava en Toni Vera, delegat de Caritas, quan tot era alegria, al.leluyas, bisbes, arquebisbes, Cardenals, capellans, pompa, sabonera...

No m'ha fet ganes de resar, ni pel  nou bisbe, ni per cap dels vermells, i no em refereixa als ninets del cor.

Esper veure la feina de cada dia, qe comença demà, perquè la fam no té espera.

Bisbe Xavier, no creis que us ha arribat l'oportunitat de la conversió?.
Oblideu els honors, el palau, la Seu, el Vaticà... ( ara record que vaig regalar un lllbre a Don Teodor, que era del Bisbe Gaillot que titul·lava "el Bisbe que no serveix... no serveix per res"). Seria bo repassar allò que en ell es deia.

Perdonau, companys, aquesta ha estat la meva impressió!

Pere de Puigpunyent

Comentaris

  1. Tot i que el bisbe de Mallorca nou, en un determinat moment de l'homilia diu: "I ara vull saludar-vos a tots", a nosaltres, clergues i religiosos secularitzats, no ens ha adreçat cap paraula ni una... Ell mateix deu saber per què, o no? Sí que s'ha adreçat a "Als seus venerables germans en l'episcopat, cardenals, arquebisbes i bisbes... als preveres diocesans i religiosos... als diaques permanents... als cent vint-i-sis missioners i missioneres mallorquins... als seminaristes... a catequistes i col·laboradors en l'acció caritativa i social... als membres d'instituts de vida consagrada... als contemplatius... als fidels laics... als renascuts a la vida nova pel baptisme en distintes esglésies i confessions cristianes... als homes i dones de bona voluntat... a les autoritats aquí presents... a la seva benvolguda família... als qui per la ràdio o la televisió segueixen aquesta celebració, especialment els malalts i els ancians..." http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?noticia_id=5366&&idioma=cat

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Imatges i sons del concert de Biel Vilanova a Campanet

Concert del cantautor campaneter Biel Vilanova Dijous, 9 d'agost de 2018 Vet ací el recull sencer de totes les cançons que interpretà el cantautor campaneter Biel Vilanova, als exteriors de l'església de sant Miquel, al Pla de Tel, durant el concert organitzat per l'Ajuntament de Campanet dins el cicle «Cultura a la fresca», amb la col·laboració de l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca, dijous dia 9 d'agost de 2018, entre les 21 i les 22 h, davant d'un nombrós públic que hi assistí.Cantautor setantí de memòria prodigiosa, capaç de cantar tot el temps sense cap paper ni un al seu davant, interpreta cançons seves.De bona part de les peces, n'és l'autor tant de la lletra com de la música. Així i tot, durant el concert interpreta algunes lletres d'altres autors, com són Jaume Mateu, Jaume Santandreu o mossèn Llorenç Riber, de qui en canta dues.Divideix el concert en dues part, que segueixen la presentació que en faig jo mateix. La prime…

Al cinquantè aniversari de l'ordenació sacedotal

Mig segle després, tot recordant aquell 16 de juny de 1968, quan faig part de la promoció mallorquina de capellans del 68, m'entren ganes d'escriure unes retxes. Van adreçades, sobretot, a aquelles amistats d'avui dia que no van poder assaborir la feta ni compartir amb nosaltres l'esdeveniment o no van poder fruir-hi amb la mateixa intensitat.
Som 15, els capellans mallorquins del Maig del 68, ordenats pel bisbe Rafael Álvarez Lara, a la capella del Seminari Nou, el 16 de juny de 1968. 
N'han passat cinquanta anys, des d'aquell esdeveniment tan significatiu com admirable en les nostres vides. Aquest mig segle de vida, n'hi hem vist tantes, i n'hi han passat tantíssimes més, de coses, que, d'una manera o una altra ens marquen i deixen empremta rellevant en la nostra personalitat humana.
Enguany, com sol succeir cada any amb motiu de la festa de Jesucrist Gran Sacerdot, també es fa pública la notícia d'una Diada sacerdotal a Lluc. La trobada anual…

Al R.P. Bartolomé Vaquer Vidal, con profundo agradecimiento

Quien fuera Párroco Fundador de la Parroquia i la Escuela Parroquial Mixta Nuestra Señora del Santísimo Rosario, el R.P. Bartolomé Vaquer Vidal, fallece en Mallorca, su isla natal, a la edad de 96 años.
Con tal motivo, y al haber desempeñado, entre otros muchos cargos eclesiásticos, el de Canónigo de la Santa Iglesia Catedral Basílica, se celebra en Palma una misa funeral que preside el Obispo, Mons. Sebastià Taltavull, concelebrada por decenas de sacerdotes.
Si él fue el primer Párroco, mallorquín, que puso en marcha la Parroquia i la Escuela Parroquial, en el PJ San Martín de Piura, yo tuve la immensa suerte de poder continuar la labor realizada por otros tantos sacerdotes mallorquines, que dedicamos unos años de nuestras vidas al servicio de la población piurana. Hasta el punto de poder ser considerado como el último de ellos, con Mons. Erasmo Hinojosa Hurtado, Arzopispo Obispo de Piura-Tumbes.
En la Catedral de Mallorca, con la presencia de familiares y amistades del R.P. Bartolo…