Passa al contingut principal

MARIANO MORAGUES: Això està que crema. A les costes ens veurem (03-09-2017)

«Bona gent: Un bon favor me faríeu si me donau opinió, suggerències, correccions i tot el de sempre. I gràcies per endavant. Salut, força i esperit crític.  Mariano Moragues» 


 Qui controla el món polític mediàtic  

Hi ha cap instrument més democràtic per conèixer la voluntat d’un col·lectiu que un referèndum? De fet és més democràtic que les decisions d’un parlament o congrés, perquè aquí la voluntat popular està mediatitzada per representants, mentre que en un referèndum la democràcia és directa sense dubtoses mediacions, ni ambigüitats, perquè la pregunta sol ser clara i demana un si o un no pelat, clar i llampant. 

Per quines cinc centes-un govern, ajuntament... no ha de poder fer un referèndum sobre allò important que vol decidir? Com pot ser il·legal voler conèixer la voluntat popular, si respondre a la voluntat popular i els seus interessos és la base de política i la democràcia? 

Es podria dir que qualsevol decisió que afecti a un grup humà aquest té el dret a participar en la decisió precisament perquè l’afecta i això és el bessó de la democràcia. Mai per mai la llei pot estar per damunt el dret. Per això un comitè internacional d’experts avalen el referèndum (veure “Catalonia’s Legitimate Right to Decide”). 

Malgrat aquests principis tan clars i simples, vet-aquí que gran part del món mediàtic presenta la voluntat del 80% dels catalans de fer un referèndum com si es volgués fer una maldat, amb una verinada sovint insultant. 

Parlam dels canals de TV i ja se sap Mediaset (canals 4 i 5) té en Berlusconi de comandant; Atresmedia (canals 3 i 6) amb Planeta darrere; el 13 comandat pel nacionalcatolicisme; Intereconomia el summun de dreta i el més bàmbol sap qui controla els canals públics 1 i 2. 

I si miran els diaris de tirada nacional i molts locals escaïnen reproduint “la voz de su amo”, no en parlem ja de La Razón, El Mundo i ABC que desbarren a la descosida. 

La cosa és clara, és el nacionalisme espanyolista en estat pur; “son pare lleu i sa mare freixura, que ha de ser sa criatura”; els amics de barret sempre van a la una i qui paga mana. 

Llàstima que molta gent no sap què hi ha davall el terròs i se beu el xarop que li donen, i ben bé que ho saben els que manegen els mitjans de comunicació cap on han de fer anar l’aigua. 

Per afegitó molt poques vegades deixen un finestró per tertulians i articulistes que puguin plantejar serenament la raó social, política i filosòfica del referèndum. 

Ja deien el romans, abans d'emetre un judici, “audiatur altera pars”, escoltau l’altra part, però l’altra part té molts pocs altaveus. 

Mariano Moragues Ribas de Pina DNI: 41331435-k

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Imatges i sons del concert de Biel Vilanova a Campanet

Concert del cantautor campaneter Biel Vilanova Dijous, 9 d'agost de 2018 Vet ací el recull sencer de totes les cançons que interpretà el cantautor campaneter Biel Vilanova, als exteriors de l'església de sant Miquel, al Pla de Tel, durant el concert organitzat per l'Ajuntament de Campanet dins el cicle «Cultura a la fresca», amb la col·laboració de l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca, dijous dia 9 d'agost de 2018, entre les 21 i les 22 h, davant d'un nombrós públic que hi assistí.Cantautor setantí de memòria prodigiosa, capaç de cantar tot el temps sense cap paper ni un al seu davant, interpreta cançons seves.De bona part de les peces, n'és l'autor tant de la lletra com de la música. Així i tot, durant el concert interpreta algunes lletres d'altres autors, com són Jaume Mateu, Jaume Santandreu o mossèn Llorenç Riber, de qui en canta dues.Divideix el concert en dues part, que segueixen la presentació que en faig jo mateix. La prime…

Al cinquantè aniversari de l'ordenació sacedotal

Mig segle després, tot recordant aquell 16 de juny de 1968, quan faig part de la promoció mallorquina de capellans del 68, m'entren ganes d'escriure unes retxes. Van adreçades, sobretot, a aquelles amistats d'avui dia que no van poder assaborir la feta ni compartir amb nosaltres l'esdeveniment o no van poder fruir-hi amb la mateixa intensitat.
Som 15, els capellans mallorquins del Maig del 68, ordenats pel bisbe Rafael Álvarez Lara, a la capella del Seminari Nou, el 16 de juny de 1968. 
N'han passat cinquanta anys, des d'aquell esdeveniment tan significatiu com admirable en les nostres vides. Aquest mig segle de vida, n'hi hem vist tantes, i n'hi han passat tantíssimes més, de coses, que, d'una manera o una altra ens marquen i deixen empremta rellevant en la nostra personalitat humana.
Enguany, com sol succeir cada any amb motiu de la festa de Jesucrist Gran Sacerdot, també es fa pública la notícia d'una Diada sacerdotal a Lluc. La trobada anual…

Al R.P. Bartolomé Vaquer Vidal, con profundo agradecimiento

Quien fuera Párroco Fundador de la Parroquia i la Escuela Parroquial Mixta Nuestra Señora del Santísimo Rosario, el R.P. Bartolomé Vaquer Vidal, fallece en Mallorca, su isla natal, a la edad de 96 años.
Con tal motivo, y al haber desempeñado, entre otros muchos cargos eclesiásticos, el de Canónigo de la Santa Iglesia Catedral Basílica, se celebra en Palma una misa funeral que preside el Obispo, Mons. Sebastià Taltavull, concelebrada por decenas de sacerdotes.
Si él fue el primer Párroco, mallorquín, que puso en marcha la Parroquia i la Escuela Parroquial, en el PJ San Martín de Piura, yo tuve la immensa suerte de poder continuar la labor realizada por otros tantos sacerdotes mallorquines, que dedicamos unos años de nuestras vidas al servicio de la población piurana. Hasta el punto de poder ser considerado como el último de ellos, con Mons. Erasmo Hinojosa Hurtado, Arzopispo Obispo de Piura-Tumbes.
En la Catedral de Mallorca, con la presencia de familiares y amistades del R.P. Bartolo…