Ves al contingut principal

Propostes


02 - Demanar ser rebuts pel bisbe

Pel que fa al tema del Bisbe m'agradaria dir-hi la meva ja que vaig esser-hi.

Per començar crec que seria injust establir els paràmetres de tot el que serà en base a l'acte d'ahir, molt protocol·lari i, tot i que jo aniria per un altre camí, hi va haver-hi signes positius:

1. la normalització de la llengua catalana en la celebració litúrgica amb qualque "detall" cap als qui no entenen el català: una lectura, unes paraules a l'homilia, una pregària.
2. L'afirmació rotunda envers les autoritats civils: Col·laboració des de la llibertat.
3. La convicció des de la parla.
4. La seva bona relació i detalls amb els mitjans de comunicació.

Tot i això m'hagués agradat:

.. que el Nunci hagués dit una paraula de conhort cap a les persones que ho passen malament i no tanta "fidelitat a la doctrina, la família i les vocacions.
.. que hi hagués hagut més paraules vers les dones i en especial de les congregacions religioses mallorquines.
.. com ja s'ha dit, mancà una referència a les persones secularitzades.
..que no hagués tancat el tema família a home/dona
..que estant a la comissió de Catequesi i ensenyament no digués una paraula d'encoratjament al professorat de religió.
...i per no allargar-me m'hagués agradat que aprofitàs aquest primer dia per, a partir de la lectura Is.61,1-3 fer una declaració evangèlica de quines seran les seves preferències.

Pel que fa a l'observació i iniciativa, ara ja no té solució, sí que en pot tenir el demanar ser rebuts pel nou Bisbe, prèvia una reunió conjunta de tots aquells i aquelles que voldríem posar la nostra energia positiva al servei de l'església de Mallorca.

Molt bon dia i millor Sant Antoni.

01 - Fer grup a la presa de possessió del bisbe


Per ventura estaria bé que ens plantejàssim anar en grup el pròxim dia 12 a la presa de possessió del nou bisbe, com un testimoni de que ens sentim Església i volem esser signe. Per ventura és una de les formes d'expressió positiva, al costat de tants altres que treballen compromesos amb la causa de Jesús.

00 - Precisar, entre tots, algunes idees


Me pareix ben interessant aquesta iniciativa... he pres consciència una vegada més del caudal immens d'humanitat, vida, saviesa, experiència, fe, etc. etc. que hi ha en aquest col·lectiu... prou material per fer-ne una novel·la que ajudi a reflexionar i encaminar aquesta energia o saviesa o no sé què dir, però que me dol que no se'n tregui tot el profit que es podria, si en lloc d'utilitzar-lo fent “piruetes legals”, se pogués fer cara alta i tan en sèrio com una realitat més, igual a totes les altres de l’Església.

Bé, són idees que cal precisar-les entre tots.

Ja no seria poc si se prengués consciència dins l’església local, del que ha passat en veritat, de quin seminari veníem, de quina acollida reberen els seus problemes, de quins valors s'ha privat a la pastoral diocesana, etc. etc. dels sofriments que inútilment i en nom de Déu és responsable una mentalitat que res té a veure amb Jesús, etc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El secret de cas Xigarro, llibre de Carmel Bonnín

Benvolgut, benvolguda, Tant de bo et faci il·lusió assistir a la presentació del llibre. Seràs benvingut/da. Dimecres, dia 4 d'octubre de 2017, a les 19 h al Col·legi d'Advocats de Palma (La Rambla 10) Salutacions cordials, CARMEL BONNÍN

Més d'un centenar de capellans catòlics mallorquins secularitzats

Gràcies a la col·laboració de bons amics i companys de lluites pastorals i cíviques, primer, per devers les costes pacífiques “Ximbotanes”, l'actual rector de la Parròquia de la Soledat, mossèn Miquel Company i Bisbal; i llavors el puigpunyentí Pere Barceló Barceló, podem tenir accés a una llista de secularitzats mallorquins (que ultrapassa el centenar), amb noms i llinatges.
S'agrairia que, si qualcú pot acabar de completar-ne les dades (adreça domiciliària, adreça electrònica, telèfon, blog, web, facebook, twiter... o qualsevol altra) que hi facilitin la comunicació, vulgui aportar-les.
Tant ho pot fer redactant un comentari a aquest post, com també adreçant-se'n al correu sabal68.sabal2013@gmail.com
He de dir que no tenc record de conèixer-ne alguns dels 11 primers, com tampoc no arrib a saber ben bé qui són alguns dels 5 darrers.
Això s'explicaria, crec jo, pel fet que som -encara ara, i Déu vulgui que per molts d'anys- el més jove de la generació de preveres m…

A la mort de Ricard Pedrals

Aquest divendres, 22 de setembre, m'arriba un correu del seu gendre mallorquí, en CoquePiña Valls
Entre d'altres assumptes, em comunica que el seu sogre, en Ricard Pedrals i Blanxart, ens va deixar el proppassat diumenge, 17 de setembre, a l’edat de 97 anys.
M'impressiona fortament aquesta notícia, tot i la seva edat avançada. En pocs segons, em vénen al cap i a la memòria tantíssimes situacions viscudes i compartides... A Mallorca, a Barcelona, a la Colònia de Sant Pere, a la parròquia de Sant Ildefons, al Moviment Escolta i Guiatge...
Més encara, quan el seu gendre em fa a saber que «aquests dies, mon pare m’ha fet recordar que li vàreu dedicar unes línies... Això m’ha conduït a agrair-vos aquelles paraules tan plenes d’estima i respecte adreçades al pare de la meva dona, l’avi dels meus fills...»
Efectivament, me l'estim molt, el Ricard! És per a mi un dels referents més ferms que mantenc vius, en l'exercici de la tasca sacerdotal, sobretot com a consiliaris …