Passa al contingut principal

Propostes


02 - Demanar ser rebuts pel bisbe

Pel que fa al tema del Bisbe m'agradaria dir-hi la meva ja que vaig esser-hi.

Per començar crec que seria injust establir els paràmetres de tot el que serà en base a l'acte d'ahir, molt protocol·lari i, tot i que jo aniria per un altre camí, hi va haver-hi signes positius:

1. la normalització de la llengua catalana en la celebració litúrgica amb qualque "detall" cap als qui no entenen el català: una lectura, unes paraules a l'homilia, una pregària.
2. L'afirmació rotunda envers les autoritats civils: Col·laboració des de la llibertat.
3. La convicció des de la parla.
4. La seva bona relació i detalls amb els mitjans de comunicació.

Tot i això m'hagués agradat:

.. que el Nunci hagués dit una paraula de conhort cap a les persones que ho passen malament i no tanta "fidelitat a la doctrina, la família i les vocacions.
.. que hi hagués hagut més paraules vers les dones i en especial de les congregacions religioses mallorquines.
.. com ja s'ha dit, mancà una referència a les persones secularitzades.
..que no hagués tancat el tema família a home/dona
..que estant a la comissió de Catequesi i ensenyament no digués una paraula d'encoratjament al professorat de religió.
...i per no allargar-me m'hagués agradat que aprofitàs aquest primer dia per, a partir de la lectura Is.61,1-3 fer una declaració evangèlica de quines seran les seves preferències.

Pel que fa a l'observació i iniciativa, ara ja no té solució, sí que en pot tenir el demanar ser rebuts pel nou Bisbe, prèvia una reunió conjunta de tots aquells i aquelles que voldríem posar la nostra energia positiva al servei de l'església de Mallorca.

Molt bon dia i millor Sant Antoni.

01 - Fer grup a la presa de possessió del bisbe


Per ventura estaria bé que ens plantejàssim anar en grup el pròxim dia 12 a la presa de possessió del nou bisbe, com un testimoni de que ens sentim Església i volem esser signe. Per ventura és una de les formes d'expressió positiva, al costat de tants altres que treballen compromesos amb la causa de Jesús.

00 - Precisar, entre tots, algunes idees


Me pareix ben interessant aquesta iniciativa... he pres consciència una vegada més del caudal immens d'humanitat, vida, saviesa, experiència, fe, etc. etc. que hi ha en aquest col·lectiu... prou material per fer-ne una novel·la que ajudi a reflexionar i encaminar aquesta energia o saviesa o no sé què dir, però que me dol que no se'n tregui tot el profit que es podria, si en lloc d'utilitzar-lo fent “piruetes legals”, se pogués fer cara alta i tan en sèrio com una realitat més, igual a totes les altres de l’Església.

Bé, són idees que cal precisar-les entre tots.

Ja no seria poc si se prengués consciència dins l’església local, del que ha passat en veritat, de quin seminari veníem, de quina acollida reberen els seus problemes, de quins valors s'ha privat a la pastoral diocesana, etc. etc. dels sofriments que inútilment i en nom de Déu és responsable una mentalitat que res té a veure amb Jesús, etc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic Xavier Taltavull Estrañy

Amb motiu de la mort del bon amic Xavier Taltavull Estrañy,  presideix la celebració de la missa funeral a la parròquia de Santa Catalina Thomàs, a Palma, el P. Jaume Reynés i Matas , MSSCC.     Hi concelebren el rector de la parròquia i canonge de la Seu Catedral de Mallorca, mossèn Ramon Lladó Rotger , juntament amb mossèn Bartomeu Suau Mayol . Abans de començar la misssa, expressament i directa el P. Reynés em demana de dir-hi unes paraules, al final. Cosa que faig amb molt de gust, abans que en pronunciï també unes altres la seva filla Maria del Mar Taltavull Machado.   Em semblen tan extraordinàriament belles, emotives i expressives, que no em puc estat de demanar-li'n còpia escrita.  Molt amablement me les passa. Així puc tenir el plaer de publicar-les aquí mateix per a qui pugui tenir-hi interès: «En Xavier Taltavull era una persona EXTRAORDINÀRIA. SENSIBLE a les belles paraules... fins i tot per whatsapp. SENSIBLE a l’elegància, la bellesa física i els bons perfums. SENSIBL

Al bon amic i condeixeble santamarier Nadal Trias Orell

Com amb la resta de cinc companys condeixebles que ja se n’han anat d’aquest món cap a la dimensió desconeguda, que, segons els creients, el Senyor i Déu de l’univers manté reservada per a la humanitat sencera ( Pere Llompart , Toni Mas , Pere Ramis , Ramon Serra , Joan Riera ...), també amb el santamarier Nadal Trias Orell m’uneixen vincles d’amistat, des que compartim estudis eclesiàstics al Seminari diocesà de Mallorca, com a llatinistes, humanistes, filòsofs i teòlegs a les dècades dels anys cinquanta i seixanta del segle passat. Més encara, pel fet que, com amants de la música pianística, tots dos arribam a interpretar plegats en públic, a quatre mans, algunes peces musicals emprant-hi el «Playel», davant la concurrència nombrosa que es fa present al saló d’actes. Ell, a la part alta del teclat, jo a la part baixa.  De manera molt singular, mantenc molt viu el record de la interpretació pianística que feim a quatre mans, en Nadal i jo, d’aquella famosa peça musical del compositor

Més d'un centenar de capellans catòlics mallorquins secularitzats

Gràcies a la col·laboració de bons amics i companys de lluites pastorals i cíviques, primer, per devers les costes pacífiques “Ximbotanes”, l'actual rector de la Parròquia de la Soledat, mossèn Miquel Company i Bisbal ; i llavors el puigpunyentí Pere Barceló Barceló , podem tenir accés a una llista de secularitzats mallorquins (que ultrapassa el centenar), amb noms i llinatges. S'agrairia que, si qualcú pot acabar de completar-ne les dades (adreça domiciliària, adreça electrònica, telèfon, blog, web, facebook, twiter... o qualsevol altra) que hi facilitin la comunicació, vulgui aportar-les. Tant ho pot fer redactant un comentari a aquest post, com també adreçant-se'n al correu rodamon@cecili.cat. He de dir que no tenc record de conèixer-ne alguns dels 11 primers, com tampoc no arrib a saber ben bé qui són alguns dels 5 darrers. Això s'explicaria, crec jo, pel fet que som -encara ara, i Déu vulgui que per molts d'anys- el més jove de la generació de preveres mall