Passa al contingut principal

III Trobada de Corals al Seminari Nou, organitzada pels Amics del Seminari

PERE J. AMENGUAL, pronuncia les paraules introductòries a la III  TROBADA  DE  CORALS  AL  SEMINARI  NOU - NADAL   2017, i el bisbe SEBASTIÀ TALTAVULL hi fa arribar unes paraules:

Benvinguts tots, benvingudes totes a aquesta Tercera Trobada de Corals al Seminari Nou.
És una bona nit per retrobar-nos i reviure aquells anys en què estudiàrem aquí, agombolats per aquestes parets venerables, i aprenguérem a resar en aquesta església de la Mare de Déu Assumpta.
És una bona nit per tornar als anys quan érem nins i cantàvem davant el Betlem, que havíem fet a casa, aquelles melodies entranyables “Hi ha neu a la muntanya”, “el vint-i-cinc de desembre, fum, fum fum!”, “Campana sobre campana”, “El cant dels ocells”...
És una bona nit per treure'ns el capell davant l'Infant que acaba de nèixer.
És una bona nit per a què el clam de la Sibil-la retroni de bell nou en les nostres esglésies.
És una bona nit per atracar-nos a la Cova de Betlem per a donar la mà, encara que   sia només des del cor, a tots els qui la Nit de Nadal no tenen pa ni aigua ni teulada ni vestit o que la guerra els oprimeix i martiritza.
És una bona nit per anunciar el Regne i cantar Glòria a Déu en les altures i Pau als homes de bona voluntat.

Nadal és un gran cant i aquesta és una bona nit per a cantar. Cantarem Nadal amb les cançons que han preparat amorosament i amb molta cura

primer, la Schola Cantorum, que dirigeix en Tomeu Ripoll
tot seguit, sentirem la Sibil-la, que cantarà Maria Antònia Riutort Cloquell
continuarà la Coral Sor Francinaina de Sencelles, dirigeix en Francesc Bonnín
i, finalment, la Coral Sant Miquel de Campanet, que la dirigeix en Pere Reynés
Fa sonar l'orgue Arnau Reynés. 

Per acabar, ens acomiadarem cantant tots plegats.

Ara sentirem la Sibil-la, un dels monuments més preuats de la nostra música i patrimoni cultural immaterial de la Humanitat; la sentirem, que la Sibil-la no només s'escolta, se sent. La seva veu clama en el silenci de la Nit de Nadal.
Na Maria Antònia Riutort Cloquell, de Son Sardina, una bona amiga nostra, se'ns a oferit a cantar en aquesta església del Seminari Nou l'anunci de la fi del món i del judici final.
Per acabar, cantarem tots plegats l'himne de Nadal l' “Adeste fideles” i “Canticorum jubilo”. Deixau-me, abans d'acomiadar-nos, que faci arribar, en nom dels Amis del Seminari, que som tots els que estam avui aquí, els millors desitjos per aquestes festes i per l'any nou a tots aquells que no han pogut venir aquesta nit perquè estan malalts, han tornat vellets, han de cuidar familiars impedits, són a fora o, simplement, no han vengut. Per a tots ells, la Pau de Nadal.
Gràcies als directors i cantaires de les Corals, gràcies, especialment, a la Sibil-la Maria Antònia Riutort, gràcies a tots.
Molts anys !!!                                                 Pere J.Amengual, Amics del Seminari
29 de desembre de 2017

«Benvolguts,
Gràcies per la invitació a la trobada de corals d'avui vespre al Seminari. Em sap greu no poder ser-hi degut a que em coincideix amb l'Acte institucional de la Diada al Teatre Principal a les 20h.
Esper que prest ens puguem veure.
Una abraçada i feliç començament d'any nou! +Sebastià»

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Trobada informativa sobre grup sinodal «Gent cristiana aporta»

Aquest dimarts 14 de juny hem mantengut la nostra enèsima reunió telemàtica els membres d'un grup superinteressantíssim de 21 persones: "Gent cristiana aporta" . Som persones que aquest darrer mig any ens hem retrobat infinitat de vegades per via telemàtica. Conscients que no tots els catòlics sentim nostàlgia d'un passat eclesiàstic que, per contra, valoram com a ranci i estantís, juntament amb altres sectors de les nostres societats del segle XXI; som d’aquells que preferim mirar-ho tot cap al futur d'aquest món nostre, amb una presència cada cop més visible i més efectiva d'unes esglésies cristianes més agosarades que s'hi apliquin com cal. També la nostra església, la catòlica, la que, malgrat tot, ens estimam, si més no per esser-ne aquella a la qual  hem dedicat la major part dels esforços nostres de cada dia al llarg de la nostra vida septuagenària. Hi creim, de bon de veres, en la força transformadora, revolucionària, radical, anticapitalista i soc

Al bon amic Jaume Muntaner Rullan

Tot d'una que m’assabent que aquest mes d’agost de 2022 s'ha mort el bon amic Jaume Muntaner Rullan , em vénen al cap records nombrosos dels contactes que hem mantengut tot al llarg de les nostres dues vides. Primerament, quan, juntament amb la seva família, viuen a un pis de la plaça del cardenal Reig, la del "supositori", de Palma. I posteriorment, no gaire lluny, al carrer del pare Bartomeu Pou. Jaume Muntaner Rullan , al Seminari Primer record, Seminari diocesà Si mal no record, quan jo ingrés al Seminari, ell ja deu estar fent el segon curs de Filosofia. No en tenc cap imatge seva, del Seminari menor. Sí que el veig dirigint els «Pueri Cantores» , amb un estil elegant ben característic. Sempre ben vestit. Ben pentinat. Amb modals senzillament senyorials. Jaume Muntaner , prefecte dels "Pueri Cantores"  al Seminari diocesà de Mallorca Segon record, Escoltisme És un dels molts consiliaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la dècada dels an