Passa al contingut principal

Llorenç Tous presenta el lllibre "Elogio del girasol"


En assistir a l'acte de presentació d'aquest llibre de mossèn Llorenç Tous i Massanet, al cor de l'Església Catedral Basílica de Mallorca, el 22 de maig de 2018 vaig tornar a tenir l'oportunitat de saludar-lo i abraçar-lo, tot recordant la darrera Setmana Santa d'enguany que vàrem compartir i celebrar plegats al poblet castellà de Villalar de Campos.

M'alegrà veure la gentada que hi va acudir. Senyal inequívoc del pes considerable que manté el canonge gabellí entre tantíssims de seguidors, tant eclesiàstics com laics, tant homes com dones, tant joves com vells.

La presència i la intervenció de monsenyor Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca; la del degà del Capítol catedralici, mossèn Teodor Suau; o la de l'editor del llibre, Lleonard Muntaner, afegida a la de tants d'altres canonges, capellans, gent d'església i d'altra gent encuriosida, no va fer altra cosa que elevar el nivell d'una trobada com aquella a la categoria d'emblemàtica i històrica.

Pel que comporta de presència directa, del nostre antic professor de Sagrada Escriptura al Seminari diocesà de Mallorca, a la mateixa seu catedral de la qual és canonge emèrit i a la qual només sol acudir en ocasions comptadíssimes.

També pel que representa la temàtica tractada, hores d'ara il·luminadora de la vivència profunda que experimenta l'autor davant del fet inenarrable de la Resurrecció, de Jesús i de tots nosaltres, com a estel solar en torn del qual gira la vida del creient, semblant al que fa la planta a què fa referència el títol del llibre.

Per això, no em vaig poder estar, a més d'anar-hi, de fer-n'hi recull audiovisual, com aquest que ha elaborat tan dignament i acurada, el bon amic Agustí Baró.


Serveixi tot plegat, per atansar la gent que en tengui ganes a una trobada tan sucosa com aquesta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Trobada informativa sobre grup sinodal «Gent cristiana aporta»

Aquest dimarts 14 de juny hem mantengut la nostra enèsima reunió telemàtica els membres d'un grup superinteressantíssim de 21 persones: "Gent cristiana aporta" . Som persones que aquest darrer mig any ens hem retrobat infinitat de vegades per via telemàtica. Conscients que no tots els catòlics sentim nostàlgia d'un passat eclesiàstic que, per contra, valoram com a ranci i estantís, juntament amb altres sectors de les nostres societats del segle XXI; som d’aquells que preferim mirar-ho tot cap al futur d'aquest món nostre, amb una presència cada cop més visible i més efectiva d'unes esglésies cristianes més agosarades que s'hi apliquin com cal. També la nostra església, la catòlica, la que, malgrat tot, ens estimam, si més no per esser-ne aquella a la qual  hem dedicat la major part dels esforços nostres de cada dia al llarg de la nostra vida septuagenària. Hi creim, de bon de veres, en la força transformadora, revolucionària, radical, anticapitalista i soc

Al bon amic Jaume Muntaner Rullan

Tot d'una que m’assabent que aquest mes d’agost de 2022 s'ha mort el bon amic Jaume Muntaner Rullan , em vénen al cap records nombrosos dels contactes que hem mantengut tot al llarg de les nostres dues vides. Primerament, quan, juntament amb la seva família, viuen a un pis de la plaça del cardenal Reig, la del "supositori", de Palma. I posteriorment, no gaire lluny, al carrer del pare Bartomeu Pou. Jaume Muntaner Rullan , al Seminari Primer record, Seminari diocesà Si mal no record, quan jo ingrés al Seminari, ell ja deu estar fent el segon curs de Filosofia. No en tenc cap imatge seva, del Seminari menor. Sí que el veig dirigint els «Pueri Cantores» , amb un estil elegant ben característic. Sempre ben vestit. Ben pentinat. Amb modals senzillament senyorials. Jaume Muntaner , prefecte dels "Pueri Cantores"  al Seminari diocesà de Mallorca Segon record, Escoltisme És un dels molts consiliaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la dècada dels an