Passa al contingut principal

Sis dècades després, amb un component de "Los 4 de Asís"

Ningú no podrà comprendre mai la satisfacció immensa que vaig tenir, dissabte passat, 17 de desembre, a la vila mallorquina de Santa Maria del Camí, on havia assistit per participar en un concert de Nadal a l’interior de l’església parroquial: vaig tenir l’oportunitat de saludar personalment el bon amic, antic franciscà del Tercer Orde Regular (T.O.R.), component del grup musical Los 4 de Asís, l’algaidí Antoni Mulet.

No sé ni com va ser que, en un moment donat, se’m va ocórrer de demanar, a aquell jove setantí barbut, que rondinejava pels voltants de l’orgue Cantorum que havíem d’emprar per al concert a l’interior de l’església parroquial, si no seria «antic membre dels 4 d’Assís»...

Per quines cinc-centes em va venir al cap formular-hi una pregunta com aquesta... encara ara ho desconec. El cert és que la vaig encertar de ple. Pel que que em confirmà ell mateix, efectivament, es tractava d’un dels quatre membres integrant del grup Los 4 de Asís.

Vaig assabentar-me que, tot i ser algaidí, a l’actualitat resideix a Santa Maria del Camí, juntament amb la seva família.

Passats dos dies, encara ara no me’n puc avenir, d’aquesta troballa!

Em ve al cap que deu fer una dotzena d’anys, amb motiu de topar-me casualment amb un altre membre d’aquest mateix grup musical tan famós a la dècada dels anys 60 del segle passat, vaig voler fer-ne referència explícita al meu blog. 

Es tractava d’un conjunt musical integrat per quatre franciscans, estudiants de Teologia, que, portant l’hàbit religiós característic, amb la guitarra a la mà, cantaven cançons, feien discos, feien sonar la guitarra i el contrabaix, actuaven fora del convent, participaren en el Festival de la Cançó Mallorquina (enregistrat per Edigsa), romperen amb costums de l’època, trencaren motlles de manera poc acostumada, mai vista a Mallorca fins aleshores.

Era el primer i únic conjunt musical modern format per frares franciscans.

Com apunta molt encertadament el bon amic felanitxer Tomeu Mestre Sureda «Balutxo» a un dels seus comentaris, quan diu que recorda molt bé aquell grup: «Eren temps d'il·lusions: Tot i la dictadura franquista, s'acostaven temps d'esperances. Estrenaren cançons en català...»

I, com remata l’altre bon amic inquer J.L. García Mallada, qui com a músic integrant del conjunt «Los Cromáticos» recorda aquells temps, en què sent a parlar molt dels 4 de Asís: «Els enyora. Trencàvem motlos».

Amb motiu del meu retrobament recent a Santa Maria del Camí amb l’algaidí, no em puc estar de fer-ne record, del nom de tots quatre integrants del grup: Fra Francesc Escanelles (vocalista, una mica parent meu, natural d'Ariany), Fra Antoni Mulet (contrabaix, d’Algaida), Fra Marcelino Aguilar (guitarra) i Fra Adolfo Pérez de Villarroya (guitarra) (Fra Joaquim Tevar) .

Encara ara no me’n puc avenir, d’haver-me topat, una seixantena d’anys després, amb un d’aquests quatre components del grup: l’algaidí Antoni Mulet.

NOTA:

Si tenia a bé de passar-me’n el contacte (que, amarat per l’emoció, no se m’ocorregué de demanar-l’hi), n’estaré més content encara.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Trobada informativa sobre grup sinodal «Gent cristiana aporta»

Aquest dimarts 14 de juny hem mantengut la nostra enèsima reunió telemàtica els membres d'un grup superinteressantíssim de 21 persones: "Gent cristiana aporta" . Som persones que aquest darrer mig any ens hem retrobat infinitat de vegades per via telemàtica. Conscients que no tots els catòlics sentim nostàlgia d'un passat eclesiàstic que, per contra, valoram com a ranci i estantís, juntament amb altres sectors de les nostres societats del segle XXI; som d’aquells que preferim mirar-ho tot cap al futur d'aquest món nostre, amb una presència cada cop més visible i més efectiva d'unes esglésies cristianes més agosarades que s'hi apliquin com cal. També la nostra església, la catòlica, la que, malgrat tot, ens estimam, si més no per esser-ne aquella a la qual  hem dedicat la major part dels esforços nostres de cada dia al llarg de la nostra vida septuagenària. Hi creim, de bon de veres, en la força transformadora, revolucionària, radical, anticapitalista i soc

Al bon amic Jaume Muntaner Rullan

Tot d'una que m’assabent que aquest mes d’agost de 2022 s'ha mort el bon amic Jaume Muntaner Rullan , em vénen al cap records nombrosos dels contactes que hem mantengut tot al llarg de les nostres dues vides. Primerament, quan, juntament amb la seva família, viuen a un pis de la plaça del cardenal Reig, la del "supositori", de Palma. I posteriorment, no gaire lluny, al carrer del pare Bartomeu Pou. Jaume Muntaner Rullan , al Seminari Primer record, Seminari diocesà Si mal no record, quan jo ingrés al Seminari, ell ja deu estar fent el segon curs de Filosofia. No en tenc cap imatge seva, del Seminari menor. Sí que el veig dirigint els «Pueri Cantores» , amb un estil elegant ben característic. Sempre ben vestit. Ben pentinat. Amb modals senzillament senyorials. Jaume Muntaner , prefecte dels "Pueri Cantores"  al Seminari diocesà de Mallorca Segon record, Escoltisme És un dels molts consiliaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la dècada dels an