Passa al contingut principal

Retrobada a Petra amb companys d'estudis


M'entren ganes de retrobar-me a Petra, dissabte que ve, amb companys d'estudis eclesiàstics, que fa més de quatre dècades que no ens hem tornat a veure mai enlloc...

Gràcies al bon amic, company d'estudis i de lluites pastorals i polítiques, mossèn Miquel Company, rector de la parròquia de la Soledat, a Palma, m'assabent que s'organitza una jornada cultural a la vila mallorquina de Petra, dissabte dia 18 de maig.

M'interès per l'assumpte i veig que es tracta d'una trobada d'excompanys d'estudis eclesiàstics al Seminari Diocesà de Mallorca. Tant per a ex-seminaristes com capellans.

És la primera vegada que m'arriba una notícia com aquesta. Fins avui mateix, no en sabia res d'aquesta iniciativa, sobre la qual m'informa més detalladament en Joan Bonet.

Es tracta d'una jornada que enguany s'organitza a Petra. L'any passat van començar una jornada cultural a Manacor en honor a mossèn Alcover i va tenir molt bona acollida. Hom té ganes que hi hagi continuïtat anual.

S'hi abonen 20 euros, després del dinar. I se'n pot confirmar l'assistència per correu electrònic.

Es preveu dur-hi a terme un programa atapeït d'activitats diverses, d'entre les quals la interpretació de cançons per part de diversos amics de l'antiga Schola Cantorum.

Li n'agraesc la informació tan detallada:

“Benvolguts amics,
Com ja ens ha anticipat el nostre company Miquel Perales, el pròxim 18 de maig passarem junts, un dia de germanor a Petra.
Hem preparat un programa bastant complet amb un grup d'amics dirigits per Joan Barceló, que, mitjançant aquest tipus de trobades culturals, ens fan tornar a retrobar aquells valors que ens han unit per sempre.
El motiu de celebrar aquesta diada a Petra, és pel fet que aquest any se celebra el 300 aniversari del naixement de Fra Juníper Serra.

PROGRAMA

10:00h. Recepció davant la parròquia de Petra. Amfitrió local i guia: Miquel Riera Alzamora

10:15h.Missa oficiada per Lluc Riera, en memòria dels companys que ens han deixat per sempre. A l'Ofertori, Joan Brunet interpreta: Libera me, (Gabriel Fauré)

10:45h. Concert d'orgue per Eduardo Covas.

A continuació "Concertet per a la Nostàlgia":
Actuació per part d'un grup de l'antiga Schola Cantorum, dirigits per Tomeu Ripoll, interpreten:
Canticum Amoris "Simon Joannis" (Lluís Millet), dedicada el nostre Seminari l'any 1923.
Onus Verbi Domini (Domènec Mas i Sarracant), dedicada al nostre Seminari l'any 1916.
Cant Gregorià: Puer Natus Est Nobis (Introit de la missa de Nadal). Veni, Creator Spiritus (Himne de l'Esperit Sant).
Ubi Caritas et amor (Antífona del Dijous Sant -Lavatori de peus-)

11,30h. Coffee-Break a la Plaça del monument al Pare Serra.

12,00h. Visita guiada a l'església de Sant Bernadí. Qui és Juníper Serra?

12,30h. Recepció en el saló d'actes del museu. Miquel Llinás, Director. Catalina Font, secretària dels Amics del Pare Serra
Conferència: Miquel Jaume. "JUNÍPER SERRA, EDUCADOR"

13:30h. Visita guiada al museu i a la casa natal del Pare Serra. Ens acompanya Catalina Font.

14,30h. Dinar de germanor en ES CELLER DE PETRA- Carrer de l'Hospital, 46 - Petra
MENÚ:
1r. Picada de: Frit, cargols i croquetes de la casa. 2n. Es podrà triar un plat de peix o de carn:
Peix: sèpia a la planxa o bacallà al forn. Carn: Porcella o "solomillo" de porc.
Postres: Variats de la casa. Vi: Mont Ferrutx del celler de Miquel Oliver. Café i licor.
Taula rodona i paraules de comiat.

Preu Total: 20 €
Salutacions cordials,
Joan Bonet

Comentaris

 1. Com petrer i amic de quasi bé tots els qui hi sereu presents, m'alegra la vostra visita, esper que sigui una diada agradable.
  Vindré a saludar-vos i donar-vos la benvinguda però partiré cap a la Tropbada de Càritas a La Porciúncula ja que he fet l'opció de dedicar el meu temps i les meves forces a l'animació social dins la parròquia de Petra.
  Una abraçada per a tots
  Miquel Monroig

  ResponElimina
 2. Deseo que paséis un día muy feliz recordando tiempos pasados.Yo también he recordado hoy una visita que hice hace ya muchos años,para saludar a antiguos amigos de la Compañía de Jesús,al pasar,en Génova,por delante de una gran casa(que ahora no recuerdo su nombre).Un abrazo a todos y en especial a Joan Brunet y a ti y tu esposa Cecil.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Així ho esper i ho desig, Juan. M'imagín que t'estàs referint a la Casa de Son Bono! Esplèndida! Amb un bon caramull de records de moments passats fent-hi convivències, exercicis, trobades, xerrades, etc.

   Elimina
 3. Que lo paséis bien en Petra celebrando el 300 aniversario del nacimiento de fray Junípero Serra Yo estudié en el seminario de Mallorca desde 1955 a 1962. Tengo de ello muy gratos e inolvidables recuerdos de mi paso por el seminario y por Mallorca, todo ello me dejó muy marcado. Siento no poder ir este año al encuentro, (vivo fuera de Mallorca) para saludar a compañeros del seminario y recordar los tiempos de mi paso por él. Que el espíritu de Fray Junípero os acompañe a todos.
  Ángel Saiz.

  ResponElimina
  Respostes
  1. T'hi tendrem ben present, Ángel! Com també la teva tasca que fas amb els Amics i Amigues del IEME.

   Elimina
 4. Estimats tots: Les arrels son les que donen vida. En aquestes alsades que als brancams han florit cal tenir en compta les arrels. Fa poc vaig tenir la gran satisfaccio de poder abraçar el Miguel Company, gracies el Cil Buele.Van esser un moments de reviscolada profunda. Desitjo que tots als que us podeu trobar a Petra pogueu compartir les meteixes sensacions. Visc a Barcelona pero crec que me sentirè molt apropo de tots. Molt Cordialment
  Andreu Obrador

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pots comptar que t'hi tendrem ben present, Andreu, en el record i l'estimació.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Trobada informativa sobre grup sinodal «Gent cristiana aporta»

Aquest dimarts 14 de juny hem mantengut la nostra enèsima reunió telemàtica els membres d'un grup superinteressantíssim de 21 persones: "Gent cristiana aporta" . Som persones que aquest darrer mig any ens hem retrobat infinitat de vegades per via telemàtica. Conscients que no tots els catòlics sentim nostàlgia d'un passat eclesiàstic que, per contra, valoram com a ranci i estantís, juntament amb altres sectors de les nostres societats del segle XXI; som d’aquells que preferim mirar-ho tot cap al futur d'aquest món nostre, amb una presència cada cop més visible i més efectiva d'unes esglésies cristianes més agosarades que s'hi apliquin com cal. També la nostra església, la catòlica, la que, malgrat tot, ens estimam, si més no per esser-ne aquella a la qual  hem dedicat la major part dels esforços nostres de cada dia al llarg de la nostra vida septuagenària. Hi creim, de bon de veres, en la força transformadora, revolucionària, radical, anticapitalista i soc

Al bon amic Jaume Muntaner Rullan

Tot d'una que m’assabent que aquest mes d’agost de 2022 s'ha mort el bon amic Jaume Muntaner Rullan , em vénen al cap records nombrosos dels contactes que hem mantengut tot al llarg de les nostres dues vides. Primerament, quan, juntament amb la seva família, viuen a un pis de la plaça del cardenal Reig, la del "supositori", de Palma. I posteriorment, no gaire lluny, al carrer del pare Bartomeu Pou. Jaume Muntaner Rullan , al Seminari Primer record, Seminari diocesà Si mal no record, quan jo ingrés al Seminari, ell ja deu estar fent el segon curs de Filosofia. No en tenc cap imatge seva, del Seminari menor. Sí que el veig dirigint els «Pueri Cantores» , amb un estil elegant ben característic. Sempre ben vestit. Ben pentinat. Amb modals senzillament senyorials. Jaume Muntaner , prefecte dels "Pueri Cantores"  al Seminari diocesà de Mallorca Segon record, Escoltisme És un dels molts consiliaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la dècada dels an