Passa al contingut principal

Retrobada a Petra amb companys d'estudis


M'entren ganes de retrobar-me a Petra, dissabte que ve, amb companys d'estudis eclesiàstics, que fa més de quatre dècades que no ens hem tornat a veure mai enlloc...

Gràcies al bon amic, company d'estudis i de lluites pastorals i polítiques, mossèn Miquel Company, rector de la parròquia de la Soledat, a Palma, m'assabent que s'organitza una jornada cultural a la vila mallorquina de Petra, dissabte dia 18 de maig.

M'interès per l'assumpte i veig que es tracta d'una trobada d'excompanys d'estudis eclesiàstics al Seminari Diocesà de Mallorca. Tant per a ex-seminaristes com capellans.

És la primera vegada que m'arriba una notícia com aquesta. Fins avui mateix, no en sabia res d'aquesta iniciativa, sobre la qual m'informa més detalladament en Joan Bonet.

Es tracta d'una jornada que enguany s'organitza a Petra. L'any passat van començar una jornada cultural a Manacor en honor a mossèn Alcover i va tenir molt bona acollida. Hom té ganes que hi hagi continuïtat anual.

S'hi abonen 20 euros, després del dinar. I se'n pot confirmar l'assistència per correu electrònic.

Es preveu dur-hi a terme un programa atapeït d'activitats diverses, d'entre les quals la interpretació de cançons per part de diversos amics de l'antiga Schola Cantorum.

Li n'agraesc la informació tan detallada:

“Benvolguts amics,
Com ja ens ha anticipat el nostre company Miquel Perales, el pròxim 18 de maig passarem junts, un dia de germanor a Petra.
Hem preparat un programa bastant complet amb un grup d'amics dirigits per Joan Barceló, que, mitjançant aquest tipus de trobades culturals, ens fan tornar a retrobar aquells valors que ens han unit per sempre.
El motiu de celebrar aquesta diada a Petra, és pel fet que aquest any se celebra el 300 aniversari del naixement de Fra Juníper Serra.

PROGRAMA

10:00h. Recepció davant la parròquia de Petra. Amfitrió local i guia: Miquel Riera Alzamora

10:15h.Missa oficiada per Lluc Riera, en memòria dels companys que ens han deixat per sempre. A l'Ofertori, Joan Brunet interpreta: Libera me, (Gabriel Fauré)

10:45h. Concert d'orgue per Eduardo Covas.

A continuació "Concertet per a la Nostàlgia":
Actuació per part d'un grup de l'antiga Schola Cantorum, dirigits per Tomeu Ripoll, interpreten:
Canticum Amoris "Simon Joannis" (Lluís Millet), dedicada el nostre Seminari l'any 1923.
Onus Verbi Domini (Domènec Mas i Sarracant), dedicada al nostre Seminari l'any 1916.
Cant Gregorià: Puer Natus Est Nobis (Introit de la missa de Nadal). Veni, Creator Spiritus (Himne de l'Esperit Sant).
Ubi Caritas et amor (Antífona del Dijous Sant -Lavatori de peus-)

11,30h. Coffee-Break a la Plaça del monument al Pare Serra.

12,00h. Visita guiada a l'església de Sant Bernadí. Qui és Juníper Serra?

12,30h. Recepció en el saló d'actes del museu. Miquel Llinás, Director. Catalina Font, secretària dels Amics del Pare Serra
Conferència: Miquel Jaume. "JUNÍPER SERRA, EDUCADOR"

13:30h. Visita guiada al museu i a la casa natal del Pare Serra. Ens acompanya Catalina Font.

14,30h. Dinar de germanor en ES CELLER DE PETRA- Carrer de l'Hospital, 46 - Petra
MENÚ:
1r. Picada de: Frit, cargols i croquetes de la casa. 2n. Es podrà triar un plat de peix o de carn:
Peix: sèpia a la planxa o bacallà al forn. Carn: Porcella o "solomillo" de porc.
Postres: Variats de la casa. Vi: Mont Ferrutx del celler de Miquel Oliver. Café i licor.
Taula rodona i paraules de comiat.

Preu Total: 20 €
Salutacions cordials,
Joan Bonet

Comentaris

  1. Com petrer i amic de quasi bé tots els qui hi sereu presents, m'alegra la vostra visita, esper que sigui una diada agradable.
    Vindré a saludar-vos i donar-vos la benvinguda però partiré cap a la Tropbada de Càritas a La Porciúncula ja que he fet l'opció de dedicar el meu temps i les meves forces a l'animació social dins la parròquia de Petra.
    Una abraçada per a tots
    Miquel Monroig

    ResponElimina
  2. Deseo que paséis un día muy feliz recordando tiempos pasados.Yo también he recordado hoy una visita que hice hace ya muchos años,para saludar a antiguos amigos de la Compañía de Jesús,al pasar,en Génova,por delante de una gran casa(que ahora no recuerdo su nombre).Un abrazo a todos y en especial a Joan Brunet y a ti y tu esposa Cecil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així ho esper i ho desig, Juan. M'imagín que t'estàs referint a la Casa de Son Bono! Esplèndida! Amb un bon caramull de records de moments passats fent-hi convivències, exercicis, trobades, xerrades, etc.

      Elimina
  3. Que lo paséis bien en Petra celebrando el 300 aniversario del nacimiento de fray Junípero Serra Yo estudié en el seminario de Mallorca desde 1955 a 1962. Tengo de ello muy gratos e inolvidables recuerdos de mi paso por el seminario y por Mallorca, todo ello me dejó muy marcado. Siento no poder ir este año al encuentro, (vivo fuera de Mallorca) para saludar a compañeros del seminario y recordar los tiempos de mi paso por él. Que el espíritu de Fray Junípero os acompañe a todos.
    Ángel Saiz.

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'hi tendrem ben present, Ángel! Com també la teva tasca que fas amb els Amics i Amigues del IEME.

      Elimina
  4. Estimats tots: Les arrels son les que donen vida. En aquestes alsades que als brancams han florit cal tenir en compta les arrels. Fa poc vaig tenir la gran satisfaccio de poder abraçar el Miguel Company, gracies el Cil Buele.Van esser un moments de reviscolada profunda. Desitjo que tots als que us podeu trobar a Petra pogueu compartir les meteixes sensacions. Visc a Barcelona pero crec que me sentirè molt apropo de tots. Molt Cordialment
    Andreu Obrador

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots comptar que t'hi tendrem ben present, Andreu, en el record i l'estimació.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic Xavier Taltavull Estrañy

Amb motiu de la mort del bon amic Xavier Taltavull Estrañy,  presideix la celebració de la missa funeral a la parròquia de Santa Catalina Thomàs, a Palma, el P. Jaume Reynés i Matas , MSSCC.     Hi concelebren el rector de la parròquia i canonge de la Seu Catedral de Mallorca, mossèn Ramon Lladó Rotger , juntament amb mossèn Bartomeu Suau Mayol . Abans de començar la misssa, expressament i directa el P. Reynés em demana de dir-hi unes paraules, al final. Cosa que faig amb molt de gust, abans que en pronunciï també unes altres la seva filla Maria del Mar Taltavull Machado.   Em semblen tan extraordinàriament belles, emotives i expressives, que no em puc estat de demanar-li'n còpia escrita.  Molt amablement me les passa. Així puc tenir el plaer de publicar-les aquí mateix per a qui pugui tenir-hi interès: «En Xavier Taltavull era una persona EXTRAORDINÀRIA. SENSIBLE a les belles paraules... fins i tot per whatsapp. SENSIBLE a l’elegància, la bellesa física i els bons perfums. SENSIBL

Al bon amic i condeixeble santamarier Nadal Trias Orell

Com amb la resta de cinc companys condeixebles que ja se n’han anat d’aquest món cap a la dimensió desconeguda, que, segons els creients, el Senyor i Déu de l’univers manté reservada per a la humanitat sencera ( Pere Llompart , Toni Mas , Pere Ramis , Ramon Serra , Joan Riera ...), també amb el santamarier Nadal Trias Orell m’uneixen vincles d’amistat, des que compartim estudis eclesiàstics al Seminari diocesà de Mallorca, com a llatinistes, humanistes, filòsofs i teòlegs a les dècades dels anys cinquanta i seixanta del segle passat. Més encara, pel fet que, com amants de la música pianística, tots dos arribam a interpretar plegats en públic, a quatre mans, algunes peces musicals emprant-hi el «Playel», davant la concurrència nombrosa que es fa present al saló d’actes. Ell, a la part alta del teclat, jo a la part baixa.  De manera molt singular, mantenc molt viu el record de la interpretació pianística que feim a quatre mans, en Nadal i jo, d’aquella famosa peça musical del compositor

Més d'un centenar de capellans catòlics mallorquins secularitzats

Gràcies a la col·laboració de bons amics i companys de lluites pastorals i cíviques, primer, per devers les costes pacífiques “Ximbotanes”, l'actual rector de la Parròquia de la Soledat, mossèn Miquel Company i Bisbal ; i llavors el puigpunyentí Pere Barceló Barceló , podem tenir accés a una llista de secularitzats mallorquins (que ultrapassa el centenar), amb noms i llinatges. S'agrairia que, si qualcú pot acabar de completar-ne les dades (adreça domiciliària, adreça electrònica, telèfon, blog, web, facebook, twiter... o qualsevol altra) que hi facilitin la comunicació, vulgui aportar-les. Tant ho pot fer redactant un comentari a aquest post, com també adreçant-se'n al correu rodamon@cecili.cat. He de dir que no tenc record de conèixer-ne alguns dels 11 primers, com tampoc no arrib a saber ben bé qui són alguns dels 5 darrers. Això s'explicaria, crec jo, pel fet que som -encara ara, i Déu vulgui que per molts d'anys- el més jove de la generació de preveres mall