Passa al contingut principal

Al bon amic Sadurní Pesquero Ramón (4): contactes darrers, any 2021

El primer dia del mes de gener de l’any 2021, m’havia proposat d’enviar al bon amic Sadurní Pesquero Ramon una notícia que jo creia que li podia interessar i que l’havia d’alegrar.

Es tractava, ni més ni pus, que l’escrit que l'anterior mes de juny havíem lliurat al bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, perquè demanàs al papa Francesc d’intervenir a favor de la població rwandesa més maltractada pel règim dictatorial del presidet Paul Kagame. 

No torbà gaire a contestar: «Estimat i recordat Cil, més una llavor teva que ha donat seu fruit. Continua sembrant i espigolant per molts i molts ANYS! Abraçades. Sadurní». 

Tres mesos després, a l’abril de 2021, satisfet de veure que l’altre bon amic mallorquí, que viu i resideix al Brasil, Jordi Solivellas, es mostrava molt actiu dins el grup de whatsapp AMICS DE SEMINARI, dic a Sadurní que «si t'interessa i em passes el teu número, puc mirar de ficar-t'hi també. De moment, som una quarantena d'antics companys d'estudis. Salut i coratge!»

L’endemà mateix em contestava i em deia: «Estimat Cil, sempre es bo tenir notícies  teves. La meva participació amb el grup  Amics de Seminari vull que  continuï com està... Gràcies per la suggestió. El meu llibre d’en Freud ja està publicat per l’editor Lleonard Muntaner. Abraçades fortes. Sadurní.» 

A l’estiu de 2021, responent la informació que jo li passava sobre el funeral celebrat a la vila mallorquina de Campanet, en memòria i record del bon amic santamarier Joan Parets i Serra, des del Brasil estant Sadurní Pesquero manifestava: «Molt estimat Cecili, gràcies i enhorabona per l’homenatge, ben merescut, in memoriam d’en Joan, gran amic meu, així com el seu germà Miquel. Abraçades fortes. Sadurní.» 

En bon dia de la Festa de Tots Sants de 2021, vaig considerar pertinent fer-li presents tantes i tantes persones santes, famoses o anònimes, que mai no serien canonitzades per l’església oficial, però que havien contribuït enormement a sembrar la llavor santificadora de l’evangeli de Jesús, el natzarè de Galilea. 

Només Déu sap quines són, on són, què han fet o han deixat de fer per mantenir-se en el camí de la santedat més pregona i genuïna. 

Personalment, li deia, m’atrevesc a incloure-hi el bon amic peruà Gustavo Gutiérrez Merino, dins la llista dels sants del segle XXI: impulsor de la TEOLOGIA DE L'ALLIBERAMENT arreu del món.

«Estimat Cil, escoltar l'entrevista  de Gustavo Gutiérrez m’ha tocat fons. Gràcies. Abraçades. Sadurní».

També li vaig voler fer avinent la trobada que mantenguérem a Son Bono, amb motiu de la venguda a Mallorca d’Anselm Álvarez i la seva família des de Lima, Perú, amb ganes de retrobar-se amb els seus antics companys mallorquins peruanitzats.

Em feu a saber: «Estimat Cil, gràcies per l’e- mail. M’alegro que n’Anselm i  Elvira estiguin tan contents, alegres, agraïts i plens de vida. Una forta abraçada a tots ells. Amb esperit i germanor estaré present al dinar de Son Bono...Abraçades i endavant s’ha dit. Sadurní." 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Al bon amic santamarier, Joan Parets i Serra

Durant la segona quinzena del mes de juny de 2021, bons amics meus em feien arribar la notícia que el bon amic santamarier Joan Parets estava ingressat a la UCI de Son Espases . Hi havia estat sotmès a una intervenció quirúrgica molt delicada al cor.  En sortir del quiròfan, em deien, l’operació havia estat molt delicada i s’havien trobat certes complicacions. Les hores venidores eren importants per tal d’esbrinar-ne la recuperació desitjada. Encara que les analítiques mostrassin una certa tendència a estabilitzar-se, el pacient continuava en estat molt crític i greu. En dimarts i tretze, del mes de juliol, una mesada després, em comuniquen que «acaba de morir». Que descansi en pau, el bon amic i lluitador aferrissat que, durant tota la seva vida, s’ha afanyat a millorar les condicions de vida de la nostra gent, la nostra història, la nostra cultura, la nostra música, el nostre país: Mallorca. I el nostre món! Joan Parets, al despatx parroquial de Campanet, amb Cil Buele (2017) Semina

Al bon amic santjoaner JOAN BARCELÓ I MATAS (2): president engrescat i engrescador

La vida ens duu per viaranys, molt sovint insospitats, que fan del nostre pas per aquest món una aventura veritable i variada en molts d’ordres. Joan Barceló i Matas , president de l’associació cultural Amics del Seminari de Mallorca , se n’ha anat d’aquest món a l’edat de 73 anys, de manera inesperada. Corprenent. Els lligams d’amistat que m’hi uneixen, vénen de molt enfora i s’han anat enfortint cada cop més amb el pas del temps. Amb en Joan, hem compartit estada estudiantil al Seminari diocesà de Mallorca durant un bon grapat d’anys. Amb posterioritat, hem compartit tasques polítiques municipals, ell a sant Joan i Manacor, jo a Ciutat. La defensa aferrissada de la cultura nostra, empeltada de catalanitat irrenunciable, ha refermat les nostres dèries polítiques i cíviques. Entre moltes d’altres, una de les grans dèries i ocupacions que ha tengut en Joan Barceló, com a president de l’associació cultural Amics del Seminari, és la celebració anual d’una Diada Cultural en algun indret d