Passa al contingut principal

Al bon amic Sadurní Pesquero Ramón (4): contactes darrers, any 2021

El primer dia del mes de gener de l’any 2021, m’havia proposat d’enviar al bon amic Sadurní Pesquero Ramon una notícia que jo creia que li podia interessar i que l’havia d’alegrar.

Es tractava, ni més ni pus, que l’escrit que l'anterior mes de juny havíem lliurat al bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, perquè demanàs al papa Francesc d’intervenir a favor de la població rwandesa més maltractada pel règim dictatorial del presidet Paul Kagame. 

No torbà gaire a contestar: «Estimat i recordat Cil, més una llavor teva que ha donat seu fruit. Continua sembrant i espigolant per molts i molts ANYS! Abraçades. Sadurní». 

Tres mesos després, a l’abril de 2021, satisfet de veure que l’altre bon amic mallorquí, que viu i resideix al Brasil, Jordi Solivellas, es mostrava molt actiu dins el grup de whatsapp AMICS DE SEMINARI, dic a Sadurní que «si t'interessa i em passes el teu número, puc mirar de ficar-t'hi també. De moment, som una quarantena d'antics companys d'estudis. Salut i coratge!»

L’endemà mateix em contestava i em deia: «Estimat Cil, sempre es bo tenir notícies  teves. La meva participació amb el grup  Amics de Seminari vull que  continuï com està... Gràcies per la suggestió. El meu llibre d’en Freud ja està publicat per l’editor Lleonard Muntaner. Abraçades fortes. Sadurní.» 

A l’estiu de 2021, responent la informació que jo li passava sobre el funeral celebrat a la vila mallorquina de Campanet, en memòria i record del bon amic santamarier Joan Parets i Serra, des del Brasil estant Sadurní Pesquero manifestava: «Molt estimat Cecili, gràcies i enhorabona per l’homenatge, ben merescut, in memoriam d’en Joan, gran amic meu, així com el seu germà Miquel. Abraçades fortes. Sadurní.» 

En bon dia de la Festa de Tots Sants de 2021, vaig considerar pertinent fer-li presents tantes i tantes persones santes, famoses o anònimes, que mai no serien canonitzades per l’església oficial, però que havien contribuït enormement a sembrar la llavor santificadora de l’evangeli de Jesús, el natzarè de Galilea. 

Només Déu sap quines són, on són, què han fet o han deixat de fer per mantenir-se en el camí de la santedat més pregona i genuïna. 

Personalment, li deia, m’atrevesc a incloure-hi el bon amic peruà Gustavo Gutiérrez Merino, dins la llista dels sants del segle XXI: impulsor de la TEOLOGIA DE L'ALLIBERAMENT arreu del món.

«Estimat Cil, escoltar l'entrevista  de Gustavo Gutiérrez m’ha tocat fons. Gràcies. Abraçades. Sadurní».

També li vaig voler fer avinent la trobada que mantenguérem a Son Bono, amb motiu de la venguda a Mallorca d’Anselm Álvarez i la seva família des de Lima, Perú, amb ganes de retrobar-se amb els seus antics companys mallorquins peruanitzats.

Em feu a saber: «Estimat Cil, gràcies per l’e- mail. M’alegro que n’Anselm i  Elvira estiguin tan contents, alegres, agraïts i plens de vida. Una forta abraçada a tots ells. Amb esperit i germanor estaré present al dinar de Son Bono...Abraçades i endavant s’ha dit. Sadurní." 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Al bon amic Jaume Muntaner Rullan

Tot d'una que m’assabent que aquest mes d’agost de 2022 s'ha mort el bon amic Jaume Muntaner Rullan , em vénen al cap records nombrosos dels contactes que hem mantengut tot al llarg de les nostres dues vides. Primerament, quan, juntament amb la seva família, viuen a un pis de la plaça del cardenal Reig, la del "supositori", de Palma. I posteriorment, no gaire lluny, al carrer del pare Bartomeu Pou. Jaume Muntaner Rullan , al Seminari Primer record, Seminari diocesà Si mal no record, quan jo ingrés al Seminari, ell ja deu estar fent el segon curs de Filosofia. No en tenc cap imatge seva, del Seminari menor. Sí que el veig dirigint els «Pueri Cantores» , amb un estil elegant ben característic. Sempre ben vestit. Ben pentinat. Amb modals senzillament senyorials. Jaume Muntaner , prefecte dels "Pueri Cantores"  al Seminari diocesà de Mallorca Segon record, Escoltisme És un dels molts consiliaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la dècada dels an

Al bon amic Toni Mateu Brunet

Dilluns 3 de maig de 2021. M’arriba la notícia trista de la mort del bon amic Toni Mateu Brunet , 10 mesos més vell que jo. Desig de tot cor que en pau descansi! Tots dos som de Palma. Ell entra al Seminari l’any 1954. Jo ho faig l’any següent, als 10 anys d’edat. Són més de seixanta-cinc anys de coneixença. A tongades, en comunicació ben directa. Gran part d’aquestes dècades, a una certa distància. Sempre bons amics. Sobretot, des que, seminaristes menors, en temps de vacances d’estiu ens afanyam tots dos a estudiar plegats les lliçons que amaguen els secrets més recòndits del «grec clàssic»... Ho feim al seu domicili familiar situat en una casa del Terreno, al carrer Ramon Servera Moyà. Darrera vegada que ens veim: a la capella del Seminari Vell, durant la celebració de la festa de la Càtedra de sant Pere amb els Amics del Seminari , el 18 de febrer de 2017, presidida pel bisbe de Mallorca  Sebastià Taltavull .  El trob molt tocat! Abans de la missa, vaig a saludar-lo. Assegut com es