Passa al contingut principal

Al bon amic Sadurní Pesquero Ramon (i 5): llibre sobre Freud, abans de morir

El darrer llibre que escriu i publica Sadurní Pesquero Ramon, el dedica a Sigmund Freud. N’obté molts comentaris i felicitacions nombroses, tant de part de familiars seus, com de seguidors i amics interessats a endinsar-s’hi. 


Llegesc, per exemple, això que reprodueix algun article d’opinió, que considera que es tracta d’«un llibre que no hauria de faltar mai a cap biblioteca dedicada al pare de la psicoanàlisi, per la seva aportació en un aspecte controvertit»

Just al costat, m’arriben d’altres opinions i comentaris que no s’hi mostren tan favorables. N'hi ha que, a tall d’exemple, hi diuen això altre: "Sembla que el llibre del Sadurní et va. Com a psicòleg, crec que és interessant, però no crec que si Freud visqués avui fes les mateixes reflexions. Noves tecnologies, ecosistema, migracions, no religions, etc…"

El fet és que vaig dedicar-me a fer-ne difusió a les xarxes. Se n’assabentà Sadurní i em feu arribar el seu agraïment: «Estimat Cil, gràcies davantajades pels fruits de la teva difusió 'MEDIÀTICA", pertot arreu, del meu  llibre. Abraçades. Sadurní».

Per damunt tot, he d’agrair al bon amic taujà, el canonge Gabriel Amengual Coll, que volgués adreçar-me correu manifestant-me:  «Si t'interessa llegir un bon llibre sobre Freud, com és el de Sadurní, tenc un exemplar per a tu. Gabriel».

Li’n vaig agrair l’oferiment i li vaig demanar que em digués on i quan podia passar a recollir-lo. El bon amic taujà, qui des del Departament de Filosofia de la Universitat de les Illes Balears, sempre ha fet costat a l’altre bon amic inquer arrelat al Brasil, em fa a saber abans de Nadal de 2021 que té un llibre (sobre Freud) de Sadurní Pesquero per a mi. I que ens hauríem de posar d’acord on veure’ns per lliurar-me’l.

Essent canonges de la Seu Catedral de Mallorca, tant ell com el rector de la parròquia de Santa Catalina Thomàs, el bon amic Ramon Lladó Rotger, quedam que sigui per mitjà d’aquest que me n’arribi el llibre. Així ho feim el diumenge següent, aprofitant la meva anada dominical a fer-hi sonar l’orgue per acompanyar els càntics de la missa del migdia.

La darrera notícia de Sadurní que m’arriba a Mallorca, des del Brasil, és la felicitació nadalenca que m’envia, i que jo mir de compartir amb la colla d'Amics del Seminari de Mallorca

De retruc, li desig que passin molt bon Nadal 2021 per terres brasileres, amb una abraçada ben forta!

Una mesada i mitja després, m’arriba la notícia del seu «moriment», del seu naixement a la Vida perdurable. Que continuï comunicant-se, instruint-nos, recomanant-nos, estimant-nos... Fins que en el cel ens vegem!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Al bon amic santamarier, Joan Parets i Serra

Durant la segona quinzena del mes de juny de 2021, bons amics meus em feien arribar la notícia que el bon amic santamarier Joan Parets estava ingressat a la UCI de Son Espases . Hi havia estat sotmès a una intervenció quirúrgica molt delicada al cor.  En sortir del quiròfan, em deien, l’operació havia estat molt delicada i s’havien trobat certes complicacions. Les hores venidores eren importants per tal d’esbrinar-ne la recuperació desitjada. Encara que les analítiques mostrassin una certa tendència a estabilitzar-se, el pacient continuava en estat molt crític i greu. En dimarts i tretze, del mes de juliol, una mesada després, em comuniquen que «acaba de morir». Que descansi en pau, el bon amic i lluitador aferrissat que, durant tota la seva vida, s’ha afanyat a millorar les condicions de vida de la nostra gent, la nostra història, la nostra cultura, la nostra música, el nostre país: Mallorca. I el nostre món! Joan Parets, al despatx parroquial de Campanet, amb Cil Buele (2017) Semina

Al bon amic santjoaner JOAN BARCELÓ I MATAS (2): president engrescat i engrescador

La vida ens duu per viaranys, molt sovint insospitats, que fan del nostre pas per aquest món una aventura veritable i variada en molts d’ordres. Joan Barceló i Matas , president de l’associació cultural Amics del Seminari de Mallorca , se n’ha anat d’aquest món a l’edat de 73 anys, de manera inesperada. Corprenent. Els lligams d’amistat que m’hi uneixen, vénen de molt enfora i s’han anat enfortint cada cop més amb el pas del temps. Amb en Joan, hem compartit estada estudiantil al Seminari diocesà de Mallorca durant un bon grapat d’anys. Amb posterioritat, hem compartit tasques polítiques municipals, ell a sant Joan i Manacor, jo a Ciutat. La defensa aferrissada de la cultura nostra, empeltada de catalanitat irrenunciable, ha refermat les nostres dèries polítiques i cíviques. Entre moltes d’altres, una de les grans dèries i ocupacions que ha tengut en Joan Barceló, com a president de l’associació cultural Amics del Seminari, és la celebració anual d’una Diada Cultural en algun indret d