Passa al contingut principal

Sermó de quaresma, des d'una altra trona

Per fer-hi entrar amb ganes a gent que encara no ha provat de moure's dins FACEBOOK, vet ací una de les meves darreres intervencions, tal com apareix al meu mur aquests dies que segueixen al primer diumenge de Quaresma, 17 de febrer de 2013.
A veure si qualcú més s'anima a fer-hi rotlle i ampliar-lo:

”Llegesc això:
"Xisco Antich Oliver: Venc d'acompayar els companys/es de Llucmajor i l'Arenal, que han duit aliments a la Parroquia per les persones més necessitades. Entre tots en sortirem."
Hi dic, escric, això altre:
No ho acab d'entendre, això! Un expresident del Govern, senador a l'actualitat, socialista, es dedica a fer caritat des d'una parròquia catòlica... Mmmmmmmmmmal d'entendre, per a mi! A fer justícia s'ha dit, caram!”

Hi ha 16 persones que diuen que els ha agradat això.

Unes quantes més també hi volen dir la seva:

M.P.J.F.: molt be, Cil!

N.K.B.: la dimissió del Sant Pare els ha embuat...

Cecili Buele Ramis: El papa deixa de ser papa, els socialistes deixen de ser socialistes, i els de la cova de n'Alí Babà deuen ser els únics que no deixen de ser-ho, lladres!

N.K.B.: Cil: la propera vegada s'ha de votar en Ali Baba i els quaranta lladres, al manco saps de veres que només son quaranta!!!!

Cecili Buele Ramis: Sí però no sabem molt bé on es troben aquests 40! Si hi pegam una ullada, sembla que en surten per davall les calaixeres de palaus reials, cases de govern, parlaments, grans empreses... A veure si n'hi ha més d'una, de cova!

M.T.P.: Una cosa no lleva un altre i la solidaritat no coneix prejudicis...Si el pP està desmantel·lant totes les estructures d'ajuda social i està deixant a l'esglèsia com a vehicle per l'ajuda idò no perquè els socialistes creguem amb la justícia social i deixem la caritat com a cosa subsidiària i voluntària de cadascú , idò deixerem de fer el que poguem. La solidaritat no hauria de conèixer ni barreres, ni prejudicis ni colors ni banderes, i els socialistes normalment ho sabem perquè generalment som els que amb ajuda d'altres forces polítiques , generalment d'esquerres hem posat tot el que té que veure amb la justícia social a l'estat espanyol i a les CCAA a on s'han tingut responsabilitats de govern. Una abraçada!

A.B.B.: si sols fosin 40, igual serien bons de mantenir

Cecili Buele Ramis: Marieta, Marieta! Que a totes les parròquies de Mallorca i del món i de la bolla, no fa gaires dies (dimecres passat) es va recomanar, suggerir, ordenar, manar: "quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà..." M'imagín que els socialistes que s'acosten a una parròquia catòlica ho haurien de tenir una mica més present, això... En lloc d'anunciar-ho a bombo i plateres pels murs del FB!

Ll.C.: Aquest tipo de gent ens donen PA I CIRC i ja tenim els collons plens de la comedia d aquesta clase politica...

M.V.M.: Tens tota la rao Cil.

R.M.A.: !Justícia, no caritat!

C.R.T.: A s'Arenal, una de les zones mes castigades per la crisi, qui ajuda a la gent necessitada es la parroquia. Sense fer diferencies entre la gent. Catolics, musulmans, budistes, ateus, negres, blancs, inmigrants o no.

Cecili Buele Ramis: Molt bé per la parròquia, Coloma, crec jo! Molt malament pels polítics que se'n vulguin aprofitar, no?

J.F.B.: Venga vá, no siguém "tiquismiquis". A mí tant me fá que sigui aquesta persona o unaltra, pero ho heuríen de fer tots els que puguin. Malament si no ho fás perqué passes de tot, malament si ho fás perque és propaganda............... Ai.......... A vegades no sabém qué volém, punyetes. J.F.B.: ¿A algú li pot fer mal aixó perque s'agui fet a través d'una parróquia Católica? Com si és una mesquita.....tant mhés. ¿Algú en pocs recursos en pot treure profit?,SI. Donç deixamó estár. La pobresa no té esquerres ó dretes. La pobresa lo que té és gana. Au.

Cecili Buele Ramis: M'agradaria ben molt saber, Jaime, què en diria o escriuria un socialista, ex president i senador, si llegia damunt FB la mateixa notícia, signada per un ex president del PP?: "Venc d'acompayar els companys/es de Llucmajor i l'Arenal, que han duit aliments a la Parroquia per les persones més necessitades. Entre tots en sortirem." No crec jo que el tapàs amb elogis! Au, idò!

J.F.B.: Ja sé que no em creurás peró a aquestes altures si me diuen que en Bauçá i el Xisco han fet aixó els alabaría als dos. Au, Au, i Au,. (Estic de bromes he...... ho dic perque a sa teva edat tot és prén en sério) Ara si que t'he tocat. jajajajajajajajaja. Salut bon amic. Una abraçada desde Can Bum.

Cecili Buele Ramis: Ara anam, Jaime!

A.M.S.: Cil, sona extranya aquesta musica, de la caritat, amb una Església fora de joc i un Papa que mos fa els darrers cadufos

A.M.S.: Per cert, Cil, mumare, m'explica que quan anava a Casa Maria del Cego, al carrer Colom, demanava retalls de roba, i ella i la meva padrina, li deien " escrúpol", i ho acab de buscar al diccionari de la llengua Catalana, i efectivament, té raó la mare meva, posa : Part, porció, molt petita d'una cosa.No tenia la més petita idea que fos cert! Sóc una ignorant!!

C.R.T.: Mai es pot fer be per tothom, tambe es veritat que n'hi ha que sempre han de possar emperons. A s'Arenal hi ha molta necessitat, si creís que ajudar als mes necessitats no es cosa dels politics, anam ben arreglats. Jo seguiré orgullosa de q el PSOE hagui ajudat als s'Arenalers.

Cecili Buele Ramis: Se suposa, Coloma, que en deus esperar qualque casta de recompensa, no? Com a cosa de polítics, vull dir! Així ens va, idò! Amb unes esquerres arrufades dins l'àmbit de la caritat i unes dretes estufades dins l'àmbit de la injustícia més desvergonyida! Anam ben arreglats!

Comentaris

 1. Estic d'acord que el primer és la justícia, però sense deixar de banda la caritat. I vull fer una constatació. En aquests moments de crisi dura, crec que hi hagut poques ONGs que s'haguin mogut tant com les parròquies. Si no ho creis, anau a veure les cues que hi ha als Caputxins o a la parròquia de St. Francesc de Sales. Quan una cosa està ben feta, la ideologia no ens ha d'impedir veure-la.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sant Francesc de Paula, deveu voler dir, no? A la barriada del Camp Rodó... Efectivament allò que es fa amb bona voluntat hi queda ben fet! Una altra cosa deu ser allò que es fa aprofitant-se'n i bravejant-ne...

   Elimina
 2. Cuando la caridad se hace de corazón, no se alardea de ello. Cuando Se airea la caridad que se hace (y más cuando se hace desde una opción política, económica, religiosa, institucional, etc.), una de dos: o se es fariseo o se tienen intereses particulares que están al margen de la atención al necesitado. Ángel Sáiz Pérez

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Al bon amic capellà, mossèn Joan MARTORELL MIR

Des de la residència de les Germanetes dels Pobres, on resideix des de fa uns anys, m’acaben de comunicar la mort del bon amic i molt bon capellà inquer, mossèn Joan Martorell i Mir , a punt de complir els 97 anys d’edat. Que descansi en pau! Sé que neix a Inca l’any 1925. Estudia al Seminari diocesà de Mallorca i és ordenat prevere a Barcelona l’any 1952 a l’edat de 27 anys, amb motiu de la celebració del Congrés Eucarístic Internacional . S’exerceix com a vicari de Santanyí durant tres anys (1952-54), i com a vicari de Binissalem durant quatre (1954-58). El conec i tract de prop per primera vegada quan s’exerceix com a ecònom de la parròquia d’Algaida on roman durant 16 anys (1958-74). Posteriorment és nomenat rector de Vilafranca (1974-79). Hi resideix cinc anys. L’any 1979 se'n va a la parròquia ciutadana de Santa Catalina Thomàs , com a vicari, on tornam a coincidir i tractar-nos de prop adesiara, durant aquests darrers 42 anys que hi ha romàs. En un moment com aquest, quan e

Trobada informativa sobre grup sinodal «Gent cristiana aporta»

Aquest dimarts 14 de juny hem mantengut la nostra enèsima reunió telemàtica els membres d'un grup superinteressantíssim de 21 persones: "Gent cristiana aporta" . Som persones que aquest darrer mig any ens hem retrobat infinitat de vegades per via telemàtica. Conscients que no tots els catòlics sentim nostàlgia d'un passat eclesiàstic que, per contra, valoram com a ranci i estantís, juntament amb altres sectors de les nostres societats del segle XXI; som d’aquells que preferim mirar-ho tot cap al futur d'aquest món nostre, amb una presència cada cop més visible i més efectiva d'unes esglésies cristianes més agosarades que s'hi apliquin com cal. També la nostra església, la catòlica, la que, malgrat tot, ens estimam, si més no per esser-ne aquella a la qual  hem dedicat la major part dels esforços nostres de cada dia al llarg de la nostra vida septuagenària. Hi creim, de bon de veres, en la força transformadora, revolucionària, radical, anticapitalista i soc

Al bon amic Jaume Muntaner Rullan

Tot d'una que m’assabent que aquest mes d’agost de 2022 s'ha mort el bon amic Jaume Muntaner Rullan , em vénen al cap records nombrosos dels contactes que hem mantengut tot al llarg de les nostres dues vides. Primerament, quan, juntament amb la seva família, viuen a un pis de la plaça del cardenal Reig, la del "supositori", de Palma. I posteriorment, no gaire lluny, al carrer del pare Bartomeu Pou. Jaume Muntaner Rullan , al Seminari Primer record, Seminari diocesà Si mal no record, quan jo ingrés al Seminari, ell ja deu estar fent el segon curs de Filosofia. No en tenc cap imatge seva, del Seminari menor. Sí que el veig dirigint els «Pueri Cantores» , amb un estil elegant ben característic. Sempre ben vestit. Ben pentinat. Amb modals senzillament senyorials. Jaume Muntaner , prefecte dels "Pueri Cantores"  al Seminari diocesà de Mallorca Segon record, Escoltisme És un dels molts consiliaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la dècada dels an